MyHouseAmsterdam

Moderne kamer ensuite in Amsterdam

Written by Cees

Moderne kamer ensuite in Amsterdam

Maatwerk kasten en interieurs zijn altijd een uitdaging in Amsterdam. Net zoals met maatwerk keukens moeten de maatwerk projecten in de historische panden in Amsterdam perfect ontworpen en gepland worden. Onlangs hebben we twee moderne kamer ensuites met schuifdeuren geplaatst in dit soort oude appartementen. Vaak maken we deze ensuites in klassiekere of jaren 30 stijl om zodoende aansluiting te vinden bij de architectuur van het huis. De twee recente versies zijn anders: we hebben ze strak en modern gemaakt. Dit geeft een moderne, frisse en eigentijdse look en feel aan het appartement.

De appartementen in Amsterdam zijn vaak klein maar dit maakt het charmant om in te leven. Vooral in de Jordaan of de Pijp kennen we dit soort appartementen. Vaak is er een open keuken die doorloopt in een langer en smallere woonkamer. Dan zijn er vaak een of twee slaapkamers extra. Over het algemeen liggen de appartementen op de eerste t/m de derde verdieping en is er weinig (opberg) ruimte. Om nu de illusie van extra ruimte en de efficientie van extra opbergmogelijkheden te creëren ontwerpen we in dit soort ruimtes vaak een kamer ensuite of room divider. We splitsen nu de ruimte. We bouwen schuifdeuren daarom heen komen kasten eventueel aan weerszijden van de kamer.

Vaak maken we de kasten klassieker met paneeldeuren en architraven in belle epoque of jaren dertig stijl. Steeds vaker maken we echter (ook in oude appartementen) moderne en strakkere ensuites. Het wordt nu onderdeel van het interieur wat vaak samen met de keuken wat strakker in de uitvoering is.

De deuren van de kasten worden nu glad en strak zonder profiel. De deurgrepen kunnen worden ingefreesd of worden voorzien van push to open systemen. De schuifdeuren worden dan gemaakt met bijv. 4 gelijke glasplaten zodat de kamer lekker licht en ruimtelijk blijft. Dit dus ook wanneer de schuifdeuren gesloten zijn.

Moderne kamer ensuite

Op deze manier hebben nu dus extra ruimte, extra opberg en een extra kamer. In ieder geval zijn ensuites en room dividers in Amsterdam  een geweldige oplossing. Als investering in het huis zeker, extra kamers bieden extra mogelijkheden in de verhuur en verkoop.

Voor alle advies over appartementen, maatwerk keukens en kasten hier in Amsterdam kunt u altijd contact met ons opnemen.

www.myhouse-amsterdam.nl

Modern strakke ensuite

Moderne kamer ensuite 4