MyHouseAmsterdam

Kasten op maat - Amsterdam

Written by Chiara
Category:
Furniture Amsterdam

Moderne boekenkast op maat

In een fraai jaren 20 pand in Amsterdam zuid hebben we onlangs prachtige wandkasten of boekenkasten op maat ontworpen en geplaatst. Het eerste idee was om een mooie kast op maat in donker eiken fineer te ontwerpen. Na het maken van de eerste 3D visuals van de kasten zijn we snel overgegaan op een uitvoering in wit. Deze moderne boekenkast op maat geeft een mooi contrast met de vloer als de kast in een dekkende kleur wordt uitgevoerd. Op deze wijze komen alle kleuren in het huis beter tot zijn recht. Ook de achterwand van kast op maat laat de vloer en het wit van de kast goed tot zijn recht komen.

Furniture Amsterdam

Ontwerp in harmonie

De vloer in dit huis is in oud grenen dat vroeger wel op oude boten werd gebruikt en is in was afgewerkt. Dit geeft een mooe authentieke sfeer aan het huis in Amsterdam. De muren zijn afgewerkt in een prachtige matte muurverf van Farrow and Ball. Dit mooie verfmerk gebruikt vaak mooie tinten groen en grijs en geeft een modern klassieke look aan het huis maar bovenal een heel warme uitstraling. Binnen dit ontwerp is wel gekozen voor een strak moderne boekenkast op maat. De moderne indeling en het feit dat de kast niet alleen is ingericht met boeken maar ook met objecten maakt dat dit samen met de andere moderne meubels goed bij elkaar past. Dit oudere appartement en het ontwerp laten zien dat warmte, oude elementen in combinatie met moderne inbouwkasten perfect tot hun recht komen als de juiste elementen mooi worden gecombineerd.

Modern en klassiek gecombineerd

De voorkant van het huis had een oudere radiator. We hebben in het ontwerp besloten hier een klassiekere radiatorbank te ontwerpen. Het ontwerp van de radiatorkast heeft mooie panelen in de stijl van het pand in Amsterdam zuid dat goed bij de originele details als deuren en kozijnen past. De andere zijde van de boekenkast op maat diende in een nis te worden gebouwd. Dit deel hebben we modern gehouden. De indeling van het recht deel van de kast kwam vanzelf. Dit gaat in fases. Bij een eerste versie van de 3D tekening zie je vaak meteen al wat het ontwerp moet worden. Belangrijk is hier om juist a-symmetrisch te werken maar wel met een bepaald vast patroon om zo de indeling van de kast speels te houden.

Furniture Amsterdam 1

We zouden de radiratorkast ook moderner kunnen ontwerpen. Dat zou op zicht logisch zijn bij dit ontwerp. In deze fase van het ontwerp vond de designer van MyHouse Amsterdam dat het dan teveel zou worden. Dan zouden er 3 zijdes modern zijn. Op deze wijze is er een fraaie break in het ontwerp: het ontwerp is modern maar loopt wel mooi over in een bij het huis passende radiatorbank.

Interieur design Amsterdam

Naast het ontwerp van de boekenkast en de radiatorkast zijn het de losse meubelelementen die de kamer de leuke uitstraling geven. De keuze hier was om de kamer niet te vol te laten lijken. Kleinere art-deco elementen en kleurrijke elementen in de banken en stoelen zijn gedurfd maar brengen de ruimte tot leven. Later zouden er nog prachtige hanglampen bij worden opgehangen om het gehele interieur compleet te maken.

 

Modern bookshelve Amsterdam 3

Boekenkasten op maat inrichten

Na de opbouw en installatie van de kasten op maat is het altijd weer een hele uitdaging om de kasten perfect in richten zodat het geheel past bij het interieur. Er is hier een keuze gemaakt om boeken te combineren met mooie objecten. Kunstobjecten en boeken passen vaak goed bij elkaar in dit soort interieurs. Het resultaat is een unieke city en arty living en feel.

Modern bookshelve Amsterdam 6

Uiteindelijk is het ontwerp passend in een city living en laat het een warm en oud appartement tot leven komen in een warme en moderne omgeving. Het ontwerpen van een boekenkast op maat kost tijd omdat je de juiste keuzes wil maken en de juisten tonen en kleuren wil combineren. Er zijn zelfs verschillende materialen voorgesteld om uiteindelijk tot een goede beslissing te komen.In eerste instantie hebben we eiken fineer voorgesteld waarbij de hout en nerfstructuur goed zichtbaar is. Uiteindelijk bleek wit (RAL9010 of RAL9016) de beste keuze te zijn.

Modern bookshelve Amsterdam 4

Indien u geninteresseerd bent in moderne kasten op maat voor uw appartement in Amsterdam, Utrecht of Den Haag kunt u altijk vrijblijvend contact met ons opnemen. MyHouse Amsterdam: voor prachtige boekenkasten, wandkasten, kledingkasten en keukens op maat in Amsterdam.