MyHouseAmsterdam

Keuken op maat Amsterdam - modern design

Written by Chiara

 

Keuken op maat – modern met warme gezellige elementen

Het is al weer even geleden dat er is gepost en geblogd over keukens op maat hier in Amsterdam. Dit komt vooral omdat we de afgelopen tijd druk bezig zijn geweest met de keukenontwerpen zelf en het plaatsen van de keukens hier in Amsterdam. Deze blog gaat over een donkere "modern design" maar toch warme keuken in een groot pand met een klassiekere wijnkeuken in de loft op de zolder van het pand aan de Keizersgracht in Amsterdam.

Verbouw of verkoop?

Veel mensen krijgen de keuze: gaan we verbouwen of verkopen? Gaan verhuren of er zelf wonen. Vaak helpen we hierbij en komen we tot het inzicht dat een mooi ontwerp en dus ook mooie keukenontwerpen hierbij echt helpen en vaak het laatste zetje geven in het maken de juiste beslissing.

Kitchen modenclassic Amsterdam 1

De klant van deze keuken woont aan de Keizersgracht-Amsterdam in een hele ruime bovenwoning met alsnog drie verdiepingen. De eerste vraag was waar we keuken op maat zouden moeten plaatsen. Bovenin het pand is een grote open ruimte waar op zich een keuken met keukeneiland zou kunnen worden geplaatst. Dat leek een logische plek voor de keuken. Toch hebben we de keuze gemaakt voor de oude keukenruimte op de eerste verdieping. Dit omdat het niet handig bleek om de grote hoofdkeuken op zolder te plaatsen. Dit had vooral met de logistiek te maken aangezien de woon en eetkamers beneden zijn en de relaxruimte, hang-out of loft boven in het pand is. 

Kitchen modenclassic Amsterdam 2

De mooie oplossing die we daar hebben ontworpen is dat we boven op zolder een grote open lounge ruimte hebben gemaakt. Een multifunctionele ruimte waar gewerkt en gerelaxed kan worden. Dit hebben we vaker  gedaan, bijvoorbeeld bij een keukenontwerp aan de Valeriusstraat in Amsterdam Zuid. Wat we dan doen is dat we er wel een kleine keuken ontwerpen en uitvoeren. Deze wordt dan voorzien van een wijnklimaatkast en een gootsteen en gewone koelkast. Op deze wijze heb je wel alle gemakken bij de hand.

In beide huizen was hier ook de toegang tot het balkon of dakterras. Ook daar is een kleine keuken of pantry erg handig. Vaak maken we deze keuken in een ander thema dan de hoofdkeuken. In deze beide gevallen zijn de keukens dan ook anders ontworpen.

Kitchen modenclassic Amsterdam 3

Moderne hoofdkeuken

De hoofdkeuken hier op de Keizersgracht hebben we strak modern gehouden. Een nieuwe trend is om de keukenfronten donker te houden en het keukenblad licht. Dit keukenblad kan dan marmer zijn, composiet imitatie marmer of DEKTON. De fronten kunnen in zwart met houtstructuur, antraciet of donkerblauw. Ook lichtere granietsoorten kunnen hier mooi bij passen. Wat alles mooi afmaakt is een combinatie of een touch met warmere elementen. Bij deze keuken hebben we de bovenplank met spotjes wel in eiken fineer gemaakt. Deze is dan afgewerkt in een warme kleur: in dit geval een olie van Monocoat. Dit in combinatie met de witjes of witte metrotegels geeft een mooie combi. De stoffering van de bank is ook een element waar je mee kan spelen. Gezien de houten vloer hebben we hier net als bij de keukenfronten voor een neutrale grijze kleur gekozen. 

Het mooie van deze ontwerpen is dat modern niet te klinisch wordt maar vooral leefbaar en gezellig. Dit wordt ook versterkt omdat we de Boretti in de oude stijl hebben gelaten maar wel een focuspunt is geworden in het strakke keukenontwerp. Dit wordt nog versterkt omdat er een mooie eetbank is ingebouwd zodat de hele familie of vriendengroep samen kan komen in de keuken. Het voordeel van de keuze voor het keukenontwerp in de kleine ruimte is dat de ruimte intiem blijft. Wat erg strak is in deze keuken is ook de afzuigkap die recht is geintegreerd in de bovenplank, zodat de plank recht blijft doorlopen. Wel is er een schouw uitgevoerd boven de plank.

Het keukenblad is uiteindelijk uitgevoerd in een composiet van Silestone type Lyra, een mooie marmer imitatie, lekker licht maar met een mooie tekening in het blad waardoor het licht en modern wordt maar zeker niet klinisch.

 

Kitchen modenclassic Amsterdam 4

Kitchen modenclassic Amsterdam 5

 

Maatwerk keuken laten ontwerpen? Het 3D proces

Keuken op maat ontwerpen: bij deze keuken is het ook goed om te laten zien hoe de eerste en laatste 3D’s tot stand zijn gekomen en hoe het eindresultaat echt overeenkomst met het 3D design.  Je ziet ook goed dat er eerst over meerdere versies van het keukenontwerp is nagedacht voordat het eindresultaat van de keuken is ontworpen. Dit is waar MyHouse verschilt van de gemiddelde keukendealer. De keukens worden echt op maat ontworpen waarbij we meedenken over de omgeving, het pand, de esthethiek, ergonomie, de leefstijl van bewoners en dat in combinatie met trends en smaak. Op maat gemaakt is dus eigenlijk op maat ontworpen. Daar wordt uitgebreid de tijd voor genomen zodat alle keuzes voor de keuken op maat weloverwogen worden genomen.

In deze twee eerste 3D versies van het keukenontwerp zie je duidelijk dat het op de details aankomt in het ontwerpen van een maatwerk keuken. Eigenlijk gingen alle laatste beslissingen over de integratie van de afzuigkap. Er is een versie met een hoge plafondunit van WAVE of NOVY weggewerkt in een koof in het plafond. De andere versie heeft een platte unit afzuiger in de dikkere eiken plank weggewerkt. Beiden subtiel waarbij de focus erop lag om de afzuigkap weg te werken. Daarnaast zie je dat we in eerste instantie hele drukke trendy tegels hebben gepland in de keuken. Later is er gekozen voor een meer neutrale uitstraling aangezien keukens in het algemeen rommelig zijn en veel kleur en drukte meebrengen.

Keuken ontwerp 2 1

 

Keuken ontwerp 3 1

Definitieve 3D keuken

Keuken ontwerp op maat: in de volgende foto's zie je de uiteindelijke versies van het ontwerp van de maatwerk keuken. De renderings in 3D geven een prachtig beeld van hoe het ontwerp ook daadwerkelijk is uitgevoerd. Er is nu juist gekozen na een goede analyse van de eerdere ontwerpen van de keuken voor een meer opvallende afzuigkap en ombouw: dit om juist een focus te krijgen op het Boretti fornuis met de afzuigkap daarboven. In dit ontwerp is er een conventionele ombouw gemaakt en ontworpen waarin de afzuigkap is weggewerkt. Dit is nu het centrale punt dat bij binnekomst van de keuken direct opvalt. Zoals je al ziet is het ontwerpen van een keuken een proces waarbij je door meerdere inzichten en gesprekken tot de juiste beslissing komt. Let ook eens op het topaanzicht van boven. Alhoewel de kijker in de realiteit de keuken nooit vanaf deze zijde zal zien geeft het een goed beeld van wat waar komt te staan in de keuken en hoe de verhoudingen zijn en worden. 

Keuken ontwerp 1 1

Keuken ontwerp 1 2

Keuken ontwerp 1 3

Bijkeuken en pantry in hetzelfde huis

De bijkeuken, lounge keuken of pantry: hier hebben we het ontwerp exact omgedraaid. De ruimte boven is open en ruim en eigentijds en modern ingericht. De keuken hier heeft echt een hulpfunctie maar hebben we qua ontwerp juist klassiek gehouden met paneeldeuren om op die wijze een leuke twist te houden in het ontwerp. De ruimte is open en licht. Juist daarom hebben we hier de keukenontwerpen donker gehouden met een donker granieten keukenblad. Een aantal elementen vallen op in deze keuken: dat is de focus op een wat meer landelijke uitstraling wat leuk is bij het thema van de keuken: dat is vooral gericht op wijn en borrel einde van de dag. De lichte metrotegels geven een mooi contrast. Onder de bovenkasten hebben we een speciaal wijnhouder wijnrek gemaakt om dit gevoel te versterken. Rechts hebben we een smalle wijnklimaatkast / wijnkoelkast meegenomen van Avintage. Verder is het profiel en paneelwerk eenvoudig gelaten.

Kitchenette Ams 1

Zoals altijd worden de ontwerpen eerst helemaal in 3D uitgewerkt totdat alles naar wens is voor de klant. Onze renderings zijn erg realistisch zodat je exact ziet wat er gaat gebeuren. We kunnen in de visualisaties goed spelen met kleuren en elementen in de keukens. De realisaties in 3D zijn zo real en echt dat veel klanten initieel het verschil niet eens zien tussen echt en 3D tekening. In deze BLOG zijn alles foto's van de keuken op maat echt!

Kitchenette Ams 2

We integreren graag mooie extra elementen in de keukens: eiken, stalen elementen, mooie tegels etc. Bij deze keuken zie je dat de warmte van de ruimte komt van de zolderbalken en spanten. In de ruimte is een mooie warme eiken vloer geplaatst. Juist door een kleine mooie donkere keuken met paneeldeuren accentueer je een mooie focus aan die zijde. Opvallend, veel contrast maar toch warm. De achterwand is betegeld met mooie metrotegels. Deze zijn lekker grof van uiterlijk en geven wat afleiding van de vaak strakke inrichtingen. In deze keuken komt het thema wijn en wijndrinken dus perfect tot zijn recht. De wijnglazen die onder de bovenkasten hangen is een idee van MyHouse.

Kitchenette Ams 3

 

Kitchenette Ams 4

Voor meer advies over keukenontwerpen of maatwerk keukens neem gerust contact op met www.myhouse-amsterdam.nl of kom eens binnenlopen. Wij helpen u vrijblijven op weg met al uw ideeen over de keuken op maat!