MyHouseAmsterdam

Keuken op maat modern zwart eiken

Written by Cees

Moderne keuken op maat in zwart eiken

Modern keukenontwerp is altijd een mooie uitdaging wanneer de klant een perfecte match wil hebben met de rest van het interieur. Onze klant gaf ons vorig jaar de opdracht hier in Amsterdam om een maatwerk moderne keuken te ontwerpen die naadloos zou aansluiten op hun andere interieur en stijlwensen. Die stijl kun je omschrijven als modern vintage or bohemian chique. Veel licht, stalen deuren, industriele lampen en een industriele open haard.

We hebben een prachtig keukenontwerp gemaakt met zwarte fronten afgewerkt in olie met een wit fris gekleurd keukenblad. Dit alles aangevuld met glimmende apparatuur van Bosch. De schiereiland keuken geeft de perfecte positionering van de keuken. Vanuit het eiland heb je uitzicht op de rest van de woonkamer. De afzuigkap hangt hoog boven het eiland. Dit is een zogenaamde plafond unit. Door de sterke afzuiging kan hij hoger hangen wat een zeer ruimtelijk effect geeft in de keuken en de rest van het huis. Wave en Novy leveren perfecte kwaliteit.

Keuken modern zwart 2

Het keukenblad en de geintegreerde gootsteen zijn gemaakt in wit composiet van Levantina, Silestone heeft ook perfecte stenen werkbladen hiervoor.

De fronten en deuren zijn in dikker eiken fineer. De olie is van Monocoat, er is eerst een pre-color opgezet zodat er een intensere kleur zwart ontstaat.

Het resultaat is fantastisch! Het zwart geeft een perfect contrast met het witte keukenblad. De eiken structuur gaat weer perfect samen met de structuur van het eikenhout van de vloer. De zwarte kleur van de maatwerk keuken gaat weer samen met de zwarte stalen deuren in dit fraai ingerichte huis. De lades en deuren zijn greeploos gemaakt. Dit draagt bij aan de minimalistische sfeer maar tegelijkertijd behoudt de keuken alle functionaliteiten.

De achterwand van de keuken was in het keukenontwerp echt een uitdaging. In de meeste versies die we hebben gemaakt waar de achterwand geheel werd gevuld met kasten leek alles teveel een massief blok. Daarnaast was alles donker en viel alles weg in het aanzicht. We hebben simpelweg een witte wand toegevoegd in het ontwerp. Dit breekt de wand en geeft direct contrast. De aandacht wordt nu automatisch gericht op de kastenwand; als we het niet zouden doen zou de hele kastenwand visueel verdwijnen.

Keuken modern zwart 5

De rechterwand geeft een mooi open gevoel. Er zijn geen bovenkasten geplaatst. Door het toevoegen van dikkere witte planken in de kleur van de wand houden we rust en een ruimtelijk effect. Verder kunnen hier wel gezellige objecten in de keuken worden geplaatst die typisch in de keuken passen: kruiden, servies, keukengerei, olie en azijn bijvoorbeeld. Dit draagt weer bij aan een gezellige leefkeuken.

Het keukeneiland spreekt voor zich. Terwijl je kookt houdt je zicht op de woonkamer. Je kan blijven praten met de gasten, of je gasten komen aan het eiland zitten. Verder is het eiland perfect geschikt om ontbijt te serveren.

Keuken modern zwart 1

Kijk ook eens naar de rest van het interieur.  Dit is een smaakvolle combi van industriele lampen, een schitterende eiken tafel met stalen onderstel en de stalen deuren. Deze stalen deuren geven een ruimtelijk gevoel, licht en een vintage industriele look aan de ruimte.

We hopen dat jullie dit design fun vinden. Het is simpel, zwart, wit maar ook effectief. Niet teveel maar ook niet te weinig. Daar ligt de kracht in dit unieke keukenontwerp.

www.myhouse-amsterdam.nl

Keuken modern zwart 6

 

Keuken modern zwart 4

 

Keuken modern zwart 1

Keuken vintage interior