MyHouseAmsterdam

Kledingkasten op maat in de Jordaan Amsterdam

Written by Mireille
Category:
Kledingkasten op maat in de Jordaan Amsterdam

Kledingkasten en interieurs op maat zijn een belangrijke laatste schakel naar de perfecte bed and breakfast. Deze ontwerpvraag was bedoeld om de inrichting compleet te maken met mooie ingebouwde en maatwerk kledingkasten. Dit mooie pand aan een van de kleine zijgrachten in de Jordaan in Amsterdam leende zicht uitstekend om op te delen in een woon en verhuurdeel.

Kledingkast met spiegel

Om een mooi opgeruimd geheel te behouden hebben we in de ontwerpfase van het maatwerk interieur gekozen voor zowel moderne kasten en klassieke maatkasten. Paneeldeuren passen perfect bij zo’n interieur maar in de masterbedroom hebben we besloten om een andere richting op te gaan. Een meer vintage stijl leek beter op zijn plaats. Ook om een lijn te trekken met de rest van het Boho-vintage huis. Om toch ook connectie te houden met het klassieke element van het interieur zijn in de achterkamer twee prachtige klassiekerekledingkasten ontworpen en geplaatst met de oude profileringen en paneeldeuren.

Vintage kledingkast bij eclectisch interieur

Bij de uitvoering van de modernere vintage kast hebben we gekozen voor spiegeldeuren in een meer brocante en vintage utvoering. Dit betekent dat bij de kledingkast of opbergkast op maat de spiegel een roestige vlekkerige uitstraling heeft. De deuren openen door middel van een klein greepje aan de zijkanten van de deuren. Deze zijn vrij onopvallend waardoor het uiterlijk intact blijft.

Detail wardrobe

Spiegels voor een ruimtelijk effect

Door de spiegeldeuren blijft de Hollandsche kleine slaapkamer lekker ruimtelijk. De indeling van de kast kan bij MyHouse Amsterdam altijd naar wens worden samengesteld. Uiteraard zijn de hoofdkeuzes legplanken, hangdelen en lades. Dan hangt het helemaal van de garderobe af wat een optimale verdeling is.

Kledingkast met spiegel

De kast is hier ingebouwd met een omlijsting die in stuc is afgewerkt. Zo lijkt het alsof de kast in de muur valt. Deze techniek kan op een bestaande muur worden toegepast waarbij de meubelmaker de zijwanden maakt.

Luxe interieurs in Amsterdam

Kijk ook eens naar de overige onderdelen van de inrichting in dit prachtige interieur. Stalen zwarte elementen zoals de wenteltrap combineren prachtig met het balken plafond en de mooie houten vloer. Het valt verder op dat er veel met duidelijke sprekende kleuren wordt gewerkt. Zwart, kobalt klassiek blauw en een sterke off white kleur. Ook wordt er veel groen gebruikt in het interieur. Groen, off white en blauw zijn ook kleuren die in Hollansche grachtenpanden veelvuldig werden gebruikt.

Jordaan interior Amsterdam

Klassieke kledingkasten met paneeldeuren

Zoals al aangegeven werden in de achterkamer mooie klassieke kasten ontworpen. Deze panelen en profileringen komen mooi overeen met de vaste deuren, randen van de balken en de plinten en ramen. Eigenlijk zijn deze kasten te zien als vaste onderdelene van het houtwerk in huis.

De kleur is een zachte wit maar voor de grepen is gekozen voor pikzwart. Dit combineert dan weer mooi met de trap en de stalen elementen zoals de kachel. Op deze wijze blijft er een mooie relatie bestaan tussen de diverse elementen in huis. Al met al is er in dit pand een prachtig samenspel tussen klassieke elementen, natuurlijk staal en hout en mooie gedurfde kleurstellingen.

klassieke kledingkasten

Zowel gasten als bewoners voelen zich op deze wijze in harmonie met de oude stad, gracht en de natuurlijke elementen.

Maatwerk kasten is niet slechts een meubel plaatsen en ontwerpen. Vaste maatkasten zijn een volledig onderdeel van het maatwerk interieur.

Door middel van het maken van schitterende 3D ontwerpen vooraf worden de perfect keuzes gemaakt.

Heeft u een ideel dat u wil delen of u wil informatie ontvangen over onze werkwijze? Laat het ons weten:

www.myhouse-amsterdam.nl

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

020-2239924