MyHouseAmsterdam

Klassiek keuken ontwerp in moderne loft in Amsterdam

Written by Cees

Maatwerk keukens en ontwerpen zijn altijd vol verrassingen in Amsterdam. Afgelopen maanden heeft MyHouse een prachtige klassieke keuken op maat ontworpen in een wolkenkrabber aan de zuidas te Amsterdam. 

Het keuken ontwerp vond plaats in een zeer ruimtelijk en licht appartement: daarom waren de keuzes tav het ontwerp van de maatwerk keuken vrijd duidelijk. Veel bewoners van de appartementen kozen meteen voor een strakke moderne keuken. In het ontwerp van de keuken zijn we eigenlijk direct de andere kant opgegaan door een warm en klassiek maar eigentijds keukenontwerp te kiezen. Juist doordat het appartment strak en ruimtelijk is kwam in deze ruimte juist een gezellige leefkeuken tot zijn recht in het keukenontwerp. Echt een centraal en focuspunt in het huis. Het is een natuurlijke plek in het appartement waar iedereen samenkomt voor een leuke kookavond of borrel. Ook voor het gezin is de woonkeuken een ideale plek als rustpunt in huis. 

Kitchen design Amsterdam 1

De keuken met paneeldeuren is terug, klassiek maar wel met strakkere elementen anders is het vaak "overdone". Vaak wordt de klassiekere keuken nu gemaakt met marmer of imitatie marmer van DEKTON of composier van Silestone. Deze maatwerk keuken in Amsterdam combineert mooi met paneeldeuren, marmeren blad en veel ruimtelijk effect door een glazen servieskast als onderdeel van de keuken. Hierdoor wordt het geheel luchtiger en ruimtelijker.

De maatwerk keuken heeft ontzettend veel werkruimte. Dit komt vooral door het centraal geplaatste keuken eiland. Daarachter is het prachtige fornuis het centrale focuspunt. Uiteraard is er heel veel opbergruimte in de maatwerk keuken. Dit zowel boven als onder in de kasten. De servieskast of buffetkast is los geplaatst in de keuken maar is wel degelijk onderdeel van het keukenontwerp en kan naast opslag visueel functioneren als toonkast. Het keukeneiland functioneert enerzijds als werkblad maar nadat alles gereed is dient het eiland als tafel of buffet zodat mensen en gasten zich lekker rond het eiland kunnen verzamelen. Vaak is de moderne keuken echt een "showcase" in het huis, een landelijkere uitstraling brengt daarentegen meer warmte en gezelligheid in huis. Zeker in een moderne loft zorgt de combinatie van het moderne appartement met een warme keuken voor de juiste balans na een lange dag.

 

Kitchen design Amsterdam 2

Maatwerk keukens dienen de kleur juist te reflecteren en kleuren zijn dus ontzetten belangrijk in de keuken op maat. We hebben gekozen voor lichte witte kleuren: niet te wit maar wel echt wit. Het keukenontwerp heeft warme kleuren die goed samengaan met de toch warmere kleur van de vloer en de marmeren keukenbladen. Een mooie combi met het moderne appartement.

Deze Amsterdam maatwerk keuken combineert lichte kleuren met een licht en warm keukenblad. Het keukenblad is composiet imitatie marmer in composiet. MyHouse Amsterdam levert ook vaak echt marmer. Marmer als keukenblad is wel echt kwestbaarder dan composiet maar je ziet dat het een natuurlijk materiaal is. Er zijn veel mooie nieuwe soorten marmer zoals Prigon, Calacatta en Siviec. Dit zijn marmers met meer nerven en meer geschikt voor klassieke maatwerk keukens.

Kitchen design Amsterdam 3

In dit project heet MyHouse al het interieurwerk gedaan. Ook zijn er prachtige maarwerk deuren geplaatst geheel op maat ontworpen met mooie profilering. Dit zijn hoge deuren die de ruimte omhoog trekken en alles een zeer ruimtelijk effect geven.

Keuken op maat in Amsterdam: samenvattend is dit een prachtige combinatie van een klassieke maar eigentijdse warme keuken in een loft appartement situatie waar het geheel zeer modern maar door klassiekere elementen aan te brengen een warm en gebalanceerd gevoel ontstaat.

Kitchen design Amsterdam 5

Kitchen design Amsterdam 4