MyHouseAmsterdam

Interieur op maat Zuid Frankrijk - keukens en badkamers

Written by Chiara
Category:

 

Interieur op maat Zuid-Frankrijk – keukens and badkamers

Keukens op maat en interieur ontwerp in Frankrijk. Het afgelopen jaar hebben we een groot project uitgevoerd voor een tweede huis in Frankrijk. Nadat we eerder in Amsterdam met elkaar hebben gewerkt  hebben we in Zuid Frankrijk een grote maatwerk keuken, badkamerkasten en binnendeuren ontworpen en gemaakt. Het is een specialiteit om in dit type villa’s, wijnhuizen en landhuizen de juiste toon te vinden met houtwerk, profielen en afwerking en kleuren. Daarnaast is een mooie vloeiede overgang tussen binnen en buitenruimtes echt van wezenlijk  belang. My House biedt de service aan haar klanten om ook in (tweede) huizen te werken bijvoorbeeld in Frankrijk, Italie of Spanje en Portugal. Dit gebeurt steeds vaker. Het leuke is dat door de omgeving en de type huizen er hele andere uitdagingen ontstaan in het ontwerp van de maatwerk interieurs.

Het smaakvolle ontwerp van de keukens en kasten op maat is samen met de talentvolle eigenaresse van het landgoed ontworpen. De uitstraling moest zowel chique, landelijk maar ook klassiek zijn. Het landgoed is een wijngaard met het hoofdgebouw dat is omgedoopt tot woonhuis. De functie was dus wijn en woonhuis. De keuken is ontworpen in een mooie ruime en lichte omgeving in de zijvleugel van de villa. In de zomer moet het hier koel zijn. Er zijn dus dikke stenen muren en ook een tegelvloer. Zoals bij veel landhuizen is de keuken de centrale of in ieder geval de meest hectische plek in de woning. Zowel de keuken als de woonkamer kunnen apart van elkaar worden bereikt. De "grand entree" is rechts van de keuken waardoor de keuken vaker als doorlooproute zou moeten werken.

Landhuis in Zuid Frankrijk - vooraanzicht

Kitchen France 9

Maatwerk keuken

Functionaliteit in deze is dus niet alleen voor het koken in de keuken maar tegelijk is dit het meeting en servicepoint in het huis. Gezelligheid, stijl en functionaliteit komen dus samen in deze maatwerk keuken.  Het fornuis van LaCanche is centraal aan de wand geplaatst als blikvanger. De meeste werkbladruimte wordt door het keukeneiland verzorgd. Rondom de LaCanche is ook ruimte voor werkblad maar vooral ook voor opbergmogelijkheden door middel van de hoge kasten.

Het klassieke element van deze maatwerk keuken komt duidelijk terug in het keukeneiland. Hier hebben we massief eiken laten terugkomen in de profileringen van het houtwerk. Deze zijn gebaseed op details die ik het pand terugkomen. De zijwanden van de keuken op maat zijn handmatig geverfd in een warme kleur in een mooie zijdeglans. Het keukenblad is licht in een speciaal geselecteerd marmer. De lichte kleur geeft een licht landelijke touch aan de keuken. Dit geldt ook voor het verlengde element van het keukeneiland. Dit dient echt als tafel. Er is dus ook vooral een focus op de natuurlijke elementen in dit keukeneiland. Dus eikenhout met natuursteen in dit geval. De kopse kant aan de achterzijde van het keukeneiland dient als tafel. De voorzijde is dicht.

Maatwerk keuken Frankrijk - totaalaanzicht

Kitchen France 1

Kitchen Stove France

Badkamerkasten op maat

De maatwerk kasten en maatwerk badkamers zijn ontworpen met dezelfde touch als de zijkanten van de keuken. Dit betekent dus een lichte handgeschilderde afwerking en mooi geprofileerde panelen. Hier komen ook weer marmeren bladen. Een klassieke uitvoering van de kasten met paneeldeuren en geprofileerde elementen kan hier prima. In de grote ruimtes is dit zeker niet te klassiek. Juist de lichte ruimtes, natuurlijke elementen en de tegelvloer bieden een mooi tegenwicht. Kleurrijke en vormige kunst geven een smaakvolle combinatie. De handgeschilderde afwerking van de maatwerk kasten en badkamerkasten geeft wat meer structuur en authenticiteit aan het houtwerk.

Het moeilijke aan het ontwerpen van dit soort panden is dat de ruimtes groot zijn en dat er veel doorloop en traffic ruimtes zijn. De ruimtes, keukens op maat en doorgangen moeten dus in lijn en stijl worden ontworpen om objecten niet zomaar los te laten overkomen. Dit betekent dat bepaalde kamers juist leeg worden gelaten of worden afgemaakt met mooie trappen of opstappen.  Wat een mooi voorbeeld hiervan is is de kopse kant van de maatwerk keuken. Hier is de opbergkast als klassieke buffetkast uitgevoerd. Omdat je van de grote hal en trappenhuis door de keuken loopt naar de woonkamer heeft dit deel van de keuken een andere uitstraling. Het dient als doorloopruimte. Daarom was het juist hier mooi om de keukenkast uit te voeren als een normale klassieke kast. Het zomaar volplaatsen van hallen en ruimtes heeft weinig zin en zal vaak een rommelig effect geven.

Dubbele maatwerk badkamer

Bathroom 1 France

Detail maatwerk badkamer 

Bathroom 1 France detail

Detail marmer badkamer op maat

Bathroom 3 France

Interieur op maat

Ook kunnen bepaalde kunstobjecten worden geplaatst in de doorloopruimtes. Voor de maatwerk keuken is het juist weer van belang om gezelligheid en leefbaarheid terug te brengen. Badkamers en slaapkamers zijn vrij leeg gelaten met deuren en kasten in de stijl van het huis. In het pand dient ook een bepaalde harmonie met de natuur en de tuin te zijn. Juist daarom zijn in veel ruimtes natuurlijke elementen terug te vinden alsmede mooie ornamenten aan de wanden. Deze elementen zijn veelal in steen, gips, ijzer en hout. Verder zijn veel decoratieve elementen met een knipoog naar de wijn terug te vinden.

Kitchen France 7

Hallway France

Verder is het inzoomen op details erg belangrijk. Keuzes met betrekking tot greepjes, kranen, sanitair en bijvoorbeeld waskommen zijn uiteindelijk de details die de finishing touch geven aan een pand met een zekere grandeur. Bij meer informatie over onze werkwijze en hoe we dit soort projecten en interieurbouw in Frankrijk opzetten adviseren wij eens contact op te nemen of kom gewoon langs in Amsterdam. www.myhouse-amsterdam.nl