MyHouseAmsterdam

DEKTON keuken en keukenblad event in Amsterdam - Cosentino

Written by Cees
Category:

DEKTON keuken en keukenblad event in Amsterdam - Cosentino

Als keuken ontwerper en dealer hier Amsterdam zijn we onlangs uitgenodigd om een event van DEKTON bij te wonen. Cosentino heeft in de afgelopen jaren een nieuwe lijn keukenbladen ontwikkeld: DEKTON. Ook wij hier bij MyHouse Interiors hebben verscheidene keukens met DEKTON geleverd.Het is echt een nieuwe trend.

Het materiaal DEKTON is echt fantastisch, bovenal is het onverwoestbaar en hittebestendig. Het materiaal is gemaakt uit glas/kristal, procelein en quartz. Deze technologie maakt het oppervlak ongevoelig voor vlekken, krassen en hitte. Echt verbazingwekkend.

Het evenement was gisteren in het prachtige JAZ hotel in Amsterdam naast het Ziggo Dome. Dit hotel is onlangs geopend in november en Silestone en JAZ wilden de Silestone dealers graag hun werk laten zien. We kregen een rondleiding in het mooie hotel waar we ook de badkamers en sauna met DEKTON bekleed hebben kunnen aanschouwen.

Het evenement was rond de introductie van de nieuwe Xgloss bladen van DEKTON. Normaal is DEKTON een beetje ruw en mat in de uitvoering. De nieuwe Xgloss versie is echt super glanzend en is daarom een perfecte aanvulling voor de keuken dealers en keukenontwerpers hier in Nederland. Ook is het een mooie aanvulling op de dekkende kleuren.

Na de tour in het JAZ hotel hebben we een presentatie gezien over DEKTON. Om ons werkelijk te laten zien hoe sterk en onverwoestbaar het materiaal is mochten we met een speciale testkit een test uitvoeren op een sample van het blad. We mochten het blad bewerken met vuur,vlekken, stiften en nagellak. Het was echt een shock om te zien hoe makkelijk alles verwijderd kon worden. Er was echt niks van te zien.

Ook kunnen gootstenen en wasbakken worden geintegreerd in DEKTON. Op dit moment ontwikkelt Cosentino meerdere kleuren en structuren in DEKTON. Ook wordt extra aandacht besteed aan buitentoepassingen. Dekton wordt al veelvuldig toegepast als gevelbekleding of voor receptiedesken en andere zakelijke toepassingen.

IMG 5676

Aan het einde van de presentatie heeft Cosentinon ons haar laatste ontwikkeling en trend laten zien: het koken direct op het keukenblad. Aangezien DEKTON hitte bestendig is en slecht geleid is dit materiaal als een van de eerste materialen echt geschikt om direct op te koken waarbij het blad de directe hittebron is. Het experiment wordt uitgevoerd bij de Librije door Jonnie Boer. Zij hebben onlangs hun hele keuken bij de Librije geheel ingericht met Silestone en Dekton werkbladen. Het koken op het blad is mogelijk en werkt. We zijn ervan overtuigd dat het experiment op andere plekken wordt doorgezet. Overtuig uzelf en bekijk de volgende video hierover op youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=JWoE_97viZI

Op deze blog ook een voorbeeld van een onlangs geplaatst keukenblad hier in Amsterdam Zuid bij het Vondelpark. Het is een oud huis met een strakke moderne ontworpen keuken. Naast het fornuis en op het grote keukeneiland hebben we DEKTON geplaatst. Onze klanten zijn er echt heel blij mee!

Kom eens langs hier in de showroom in Amsterdam. We hebben veel samples van DEKTON, composiet en andere keukenbladen. Alle stalen zijn aanwezig en ook de DEKTON testkits. We kunnen jullie voorzien van promo materiaal en van alle informatie.

http://www.dekton.com/in/

http://www.silestone.com/

IMG 5675

IMG 5643