MyHouseAmsterdam

img myhouse pasek

FAQ

1 - Wat kost een maatwerk meubel, kamer ensuite, boekenwand of maatwerk keuken?

Dit is moeilijk te zeggen. Dit hang af van de complexiteit en de materiaalkeuzes. Een maatwerk kast is duurder dan standaard. Dit komt omdat standaard meubels in volume worden ingekocht. De meubels van MyHouse worden vanaf nul ontworpen en handgemaakt. Dan vallen de prijzen voor dit vakmanschap nog mee. Een dubbele kamer ensuite zal zo rond de 9000-10000 kosten, een kledingkast ingebouwd van 2,5 x 2,5 meter rond de 4.000 euro. Een boekenwand van 3 x 5 meter komt zo rond de 9.500 uit.

2- Wat is het beste materiaal voor een boekenwand of kamer ensuite?

Deze producten zullen we bijna altijd uitvoeren in massief hardhout. We werken hierbij met beukenhout en meubelplaat. Deze kasten worden gespoten of handgeschilderd. Deze materialen zijn duurzaam, sterk en buigen niet snel. Kortom waar voor uw geld en hoge kwaliteit.

3- Wat is het beste materiaal voor een kledingkast?

Voor uw kledingkast op maat is eigenlijk ook massief hardhout of multiplex het beste. Aangezien we bij kledingkasten veel ruimte gebruiken en de kasten vaak geen sierobject zijn zullen we deze kasten vaak in voordeliger materiaal uitvoeren. Deuren en fronten in MDF en de binnenzijdes in gemelamineerd spaanplaat. Binnenkanten kunnen ook in MDF of mulitplex. Dit is duurzamer.

4- Zijn alle afmetingen mogeijk?

MyHouse levert maatwerk meubels zoals boekenkast, buffetkast, keuken en kamer ensuite. Er worden geen standaarden gehanteerd. Dus indeling en afmetingen zijn vrij te kiezen. Uiteraard zal My House aangeven als iets echt niet mooi is of technisch niet haalbaar.

5- Zijn alle modellen mogelijk?

Ja, er zijn meerdere modellen boekenkast, kamer ensuite, kledingkast, buffetkast of keuken mogelijk. MyHouse geeft een advies dat bij u en uw interieur past en zal het model daarop aanpassen. Buiten de wat meer klassieke boekenkast of bibliotheek maken wij ook zeer moderne ontwerpen. Naast de tijdloze interieurtrends zijn er ook veel veranderende trends, daar proberen wij ons snel op aan te passen.

6- Wat is de kwaliteit van de meubels?

My House interieurs levert haar producten in zeer hoogwaardige kwaliteit. De boekenkasten en meubels worden van hoogwaardige materialen gemaakt (massief hardhout). Daarbuiten worden voor de afwerking zeer sterke verven en lakken gebruikt. De technieken waarmee het meubel uiteindelijk gemaakt wordt zijn ambachtelijk. Er wordt veel tijd en zorg aan elk specifiek project gegeven. Er is veel verschil in kwaliteit op de markt. Vanaf een foto is dit niet te zien. Daarom adviseren wij ook altijd langs te komen in de winkel om eea zelf te bekijken. Uw maatwerk meubel is een uniek project en wordt vanaf nul voor u opgebouwd. Wij leveren geen massa import meubels die voor lage prijzen worden geïmporteerd.

7- Waar wordt er geleverd?

We leveren onze projecten in het hele land. Vaak werken we in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, het gooi en Rotterdam.

9- Is de afleversituatie van belang?

Ja dit is van belang. Als er bijv. een grote boekenkast/boekenwand op de vierde verdieping in Amsterdam moet worden geleverd. Dit is absoluut mogelijk. Alleen moeten wij van te voren de delen zo ontwerpen dat ze makkelijk naar boven kunnen. Dit kan via de trap of via een ingeschakeld verhuisbedrijf met lift. Eenmaal boven worden de delen zo ingebouwd dat het lijkt alsof het een geheel is. De liftkosten zullen apart worden gerekend.

10- Waarom is massief hardhout beter dan MDF voor de boekenkast?

Beide producten hebben positieve en negatieve eigenschappen. Massief hardhout is kortweg sterker, makkelijker te bewerken en te repareren en mooier van uitstraling en is zeer duurzaam. Het hout werk altijd iets, dat wordt soms als nadeel ervaren maar hoort wat ons betreft bij de charme.

MDF is goed te schilderen, is sterk en homogeen qua structuur en redelijk goed te bewerken. Nadeel is dat het door gaat buigen bij grote meubels en bij de functie als boekenkast, boekenplank. Verder is het nadeel dat MDF snel vocht of water absorbeert waarna het MDF zo goed als niet te repareren valt. Verder wordt gesteld dat MDF milieuvriendelijker is omdat het van houtresten en afvalhout wordt gemaakt. Dit is waar maar vervolgens wordt het verlijmd wat weer schadelijk is voor mens en milieu.

11- Hoe lang zijn de levertijden voor bijv. een boekenwand of boekenkast?

De periode van idee t/m definitief ontwerp is vaak lang. Dit traject hangt echter van uw eigen beslissingssnelheid af. Hoe sneller de klant beslist mbt zijn of haar boekenkast, meubel op maat of keuken hoe sneller het gaat. Vanaf het moment dat de aanbetaling binnen is duurt het in de regel 4-6 weken tot montage / aflevering. Dit zijn voor maatwerk meubelen hele korte levertijden.

12- Kan een kamer en-suite worden ingebouwd in een lege kamer?

Absoluut. Dit is een van de specialiteiten van MyHouse. Door ons wordt alles ingemeten waarna de constructie zodanig wordt berekend / ontworpen dat de kamer ensuite makkelijke en volledig wordt opgebouwd.

13- Als ik een maatwerk keuken bestel, hoe wordt het loodgieterswerk en de elektra verzorgd?

Dit is geheel uw keuze en wordt vooraf met u besproken. Wij kunnen deze werkzaamheden aannemen. Hier wordt dan een aparte offerte voor opgesteld. Indien u deze werkzaamheden bijv. bij uw aannemer wilt laten verzorgen wij gedetailleerde tekeningen van de aansluitingen.

14- Hoe zit het met de keukenapparatuur?

My House Interieurs heeft een transparant beleid betreffende maatwerk keukens. Wij kunnen de aanschaf van de apparatuur regelen. Maar wij laten u dan wel de goedkoopste opties zien. Wij verdienen niets op de apparatuur. Dit is niet onze core business. Indien de klant zelf apparatuur wil aanschaffen kan dit. Wij adviseren hier wel in. Verder zullen wij via de technische tekeningen het ontwerp zodanig aanpassen dat alles past.

15- Ik heb vage ideeën over een maatwerk boekenkast, hoe nu verder?

Probeer de ideeën alvast om te zetten in concrete wensen, eventueel aan de hand van plaatjes van uw ideale boekenkast of boekenwand. Daarbuiten zijn de afmetingen van de ruimte erg belangrijk en willen wij graag weten hoe de rest van de inrichting eruit komt te zien zodat we het model van uw boekenkast daarop aan kunnen passen. Hierna gaan wij aan de slag met een offerte en advies en ontwerp. Dit kunt u vervolgens laten aanpassen tot u de perfecte boekenwand / boekenkast op papier heeft staan.

16- Ons huis heeft een bepaalde stijl , hoe wordt het maatwerk meubel hierop aangepast?

Dit is een van onze specialiteiten. Aangezien u toch een redelijk bedrag zal uittrekken voor een op maat gemaakt meubel zullen wij ervoor zorgen dat het meubel aansluit op de bestaande profilering en stijl in uw huis. Hierover zullen wij u uitgebreid adviseren. Verder komen wij bij u thuis om alles in te meten. Hier nemen wij dan foto's van de bestaande stijl om alles te kunnen uitwerken.

17- Hoe lang duurt de installatie van een boekenkast of kamer ensuite?

Afhankelijk van het interieurproject kan eea snel worden gemonteerd. Een boekenwand van een meter of 4 staat binnen anderhalve dag geheel afgewerkt. Een keuken installatie of het installeren van een kamer en suite duurt in de regel 2 dagen.

18- Kan ik zelf een kleur kiezen voor een boekenkast, keuken of boekenwand?

Ja de kleur kan vrij worden gekozen. In de showroom zijn alle kleurstalen aanwezig. Ook kan bijv. de achterwand van de boekenkast in een andere kleur worden gespoten of geschilderd.

19- Kan een buffetkast of boekenkast handmatig worden afgelakt?

Ja in principe worden onze meubels gespoten. (eiken wordt vaak gelakt, ge-olied of gebeitst)maar het handmatig aflakken in hoogglans of zijdeglans behoort absoluut tot de opties.

20- Is de bestelling inclusief afleveren?

Ja uw kast, groot of klein, wordt altijd geheel gemonteerd en volledig afgeleverd op de eindbestemming in uw huis totdat alles in orde is. Geen discussie wat ons betreft.

21- Als de bestelling is geplaatst moet er dan een aanbetaling worden gedaan?

Ja er moet 25% van het totaalbedrag worden aanbetaald.

22- Hoe leg ik het beste en snelst contact met My House Amsterdam?

Er kan contact worden gelegd via de email (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.). Indien de email duidelijk omschreven de wensen omvat met alle maten, contactdetails, afleversituatie ed. kunnen wij binnen 2 dagen een uitgebreide offerte opstellen.

Beter nog is langs te komen in de winkel en het hele project door te spreken, dit is voor ons duidelijker en voor de klant is het ook inzichtelijker welke mogelijkheden er zijn. Hierna wordt dan ook een prijsofferte opgesteld. Na goedkeuring hiervan wordt begonnen met het eerste ontwerp. Uw kunt altijd langskomen in de winkel tijdens de openingstijden. Hiervoor kan ook direct een afspraak worden gemaakt telefonisch met een van onze ontwerpers. (020-2239924)

 CONTACT
PLANCIUSSTRAAT 1 HS
1013MD AMSTERDAM

020-223 99 24
info@myhouse-amsterdam.nl
www.myhouse-amsterdam.nl

OPENINGSTIJDEN
Maandag t/m Vrijdag 10:30 - 18:00
Zaterdag op afspraak